• Home
  • Bereiding en verpakking

Bereiding en verpakking

Bereiding van de maaltijden

Onze koks in Friesland koken jouw maaltijd ambachtelijk aan de hand van traditionele recepten. Ze werken in een hoogwaardige keuken die vanzelfsprekend voldoet aan de strengste HACCP-normen. De koks gebruiken zoveel mogelijk eerlijke ingrediënten en streekproducten uit binnen- en buitenland.

Invriezen van de maaltijden

Als de gerechten klaar zijn, worden ze verdeeld in 1-, 2- en 4-persoonsmaaltijden en gaan ze direct een zogeheten shockfreezer in. Die zorgt ervoor dat de kerntemperatuur razendsnel wordt teruggebracht naar 2°C.

Hierna worden de maaltijden geseald en door middel van de shockfreezer ingevroren naar - 40°C. Door deze techniek blijven alle essentiële voedingswaarden zoals mineralen en vitamines behouden, ontstaan er geen waterkristallen en is de maaltijd langdurig houdbaar in de vriezer. We werken op dit gebied samen met Wageningen Universiteit, een extern (microbiologisch) laboratorium en TNO. Kwaliteit is dus aan alle kanten gewaarborgd!!

Verpakking van de maaltijden

We willen bijdragen aan een meer duurzame wereld. Daarom worden de maaltijden voorzien van recyclebare verpakkingen. Deze zijn biologisch afbreekbaar en BPA-vrij.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »